Blog


 • Enthousiaste reacties op Kunstroute Soest 201020 september 2010'Kunstroute, atelier Romantiek'

Afgelopen zondag was het zover: Kunstroute Soest 2010! Onder de hoede van docente Cornelia Nauta (www.cornelianauta.net) hebben wij van het fotoatelier bij Idea gewerkt aan het thema 'Romantiek'. Dit heeft geresulteerd in foto's die dreigende landschappen laten zien, foto's waarbij het licht een essentiële rol speelt, surrealistische en mystieke foto's. Daarbij heb ik een collectie van mijn mooiste foto's kunnen presenteren die in dit jaar gemaakt zijn.
Dankzij Cornelia heb ik voor het eerst meegedaan aan de Kunstroute. En wat ben ik blij dat ik deze ervaring nu heb. Na de expositie 'Romantiek' afgelopen zomer bij Idea, is dit de kers op de taart!
Overigens is volgend jaar de atelier 'Romantiek' bij Museum Oud Soest te bezichtigen (data volgt nog)."In welk land staat die kerk? Soest-Zuid? Ooh, dat is dichter bij dan ik dacht..." (foto: H. Familiekerk)
"Wat een schitterende kleuren, het zijn net schilderijen."
"Heeft u dat er niet zo neergelegd? Nee? Wat een zooitje is het daar dan." (fotoserie 'Geleefd', Bos en Duin)
"Was er kruiend ijs dit jaar?" (foto: IJsselmeer februari 2010)
"Prachtig die donkere wolken, we hebben er in augustus veel van gehad." (foto: molen De Windhond)
"Ooh, is dat het Henschotermeer? Ik dacht een meer in Indonesië, zo met die stokjes in het water!" (foto: Henschotermeer bij zonsondergang)

Lees hier enkele opmerkingen van bezoekers die de foto's bekeken. Eigenlijk had ik een notitieblokje erbij moeten hebben om alle andere opmerkingen te noteren, wat hebben mensen toch mooie (en -h-eerlijke!) uitspraken!'De dag'

Na alle voorbereidingen op de zaterdag konden de deuren zondag open bij Technisch Buro Hoenselaar. Om 11 uur kwamen meteen al de eerste bezoekers en de stroom mensen bleef doorgaan tot 5 uur. We hadden geluk: ze voorspelde regen maar het bleef bij een zwaar bewolkte dag. Ondanks de frisse dag was het druk, tussen de voor mij bekende mensen kon ik ook de andere bezoekers te woord staan. Soms even een kopje thee tussendoor (eigenaar Charles Kruijff was een perfecte gastheer) en ik kon weer warm uitleggen wat HDR is en hoe de foto's gemaakt zijn. 's Middags kwam Cornelia als verrassing met een lekker tapenade-hapje langs, iets om volgend jaar ook aan te denken...

Wat erg leuk was om te horen is dat veel bekenden van mij ook foto's van de andere Idea mede-cursisten mooi vonden! Het was ook goed te zien dat iedereen zijn eigen stijl van fotografie heeft.
Kortom: het was een zeer leuke dag met veel positieve en enthousiaste reacties! Volgend jaar doe ik absoluut weer mee aan de Kunstroute. Maar voor nu eerst weer nieuwe mooie plaatjes schieten...4

Reacties

 1. Gravatar

  Hey Ron,
  Wat leuk om je blogje te lezen en wat een mooie foto's heb je gemaakt. Had ik dit geweten was ik zeker even komen kijken. Volgende keer hoor ik graag van je wanneer je weer een (kleine) expositie hebt.


 2. Gravatar

  Dag Ron, wat een prachtig verhaal heb je geschreven.
  Het was een fijne dag inderdaad met veel positieve reactie's !


 3. Gravatar

  Hi Ron,
  Leuk om hier terug te lezen over de zeer geslaagde, afgelopen zondag. Voor mij was het heel gezellig. Leuk om bekenden te zien en te zien hoe mensen op jou en je foto's reageren. Het is echt iets om trots op te zijn en ik hoop dat het je aanmoedigt om (nóg) verder te gaan in de wondere wereld van de fotografie!
  Tot snel, Paul


 4. Gravatar

  Hij Ron

  Exelente werk, prachtig en sfeervol.
  Was super gezellig jullie te leren kennen.

  Hier een website, waar je mijn werk kunt zien.
  De laatsten 5 jaren had ik een creative pauze, maar ik geef nog wel les.
  Ben nu met portretten bezig en experimenteer met een combinatie van abstract en realistisch, mixed media en vooral meer loslaten, durfen.

  Groetjes JavelinReply

Plaats een reactie op mijn website
De avatars naast de reacties zijn Gravatars. Klik hier om gratis een Gravatar account aan te vragen. Alle andere sites die Gravatars ondersteunen laten dan ook je avatar zien!