Blog


  • Kunstroute Soest 201019 september 2010

Zondag 19 september 2010
11:00 uur tot 17:00 uur (opening 10:30 uur)
Kunstroute Soest 7de editie

Het startsein voor de voorbereiding van de 7de Kunstroute Soest heeft inmiddels geklonken. Het motto 2010 luidt:

'Licht op Kunst'


Opnieuw heeft de Voorbereidingscommissie de uitdaging aangenomen om voor de 7de keer in successie een klinkende Kunstroute aan u voor te schotelen. Getracht wordt het succes van de voorgaande edities te evenaren, ja zelfs naar de kroon te steken!


De succeselementen van onze vorige Kunstroutes vormen de ruggengraat van de Kunstroute Soest 2010. Circa 40 bedrijven openen hun deuren voor ruim 55 Soester Kunstenaars.
Schilderijen, beeldhouwwerken, sculpturen, sieraden en modeontwerpen staan centraal. Ook poëzie, geluid, licht en beeld maken deel uit van het kunstmenu. Zeg maar: 'Voor elk wat wils'. Voor jong en oud, voor binnen-Soesters en buiten-Soesters. Iedereen moet zich kunnen vinden in het assortiment van de gepresenteerde kunstuitingen.

Reserveer de datum van zondag,19 september 2010 (van 11.00-17.00 uur) in uw agenda. U bent van harte welkom op het Bedrijventerrein Soestdijkse Grachten (deel 'De Grachten') te Soest. In een sfeer van ambachtelijke bedrijvigheid met industriële uitstraling en een dynamische handelsgeest treft u op het fraaie bedrijventerrein een unieke samenhang aan met de gepresenteerde kunst.


Cursisten fotoatelier Idea

Onder de hoede van docente Cornelia Nauta hebben de cursisten van het fotoatelier bij Idea gewerkt aan het thema 'Romantiek'. Dit heeft geresulteerd in foto's die dreigende landschappen laten zien, foto's waarbij het licht een essentiële rol speelt, of sprookjesachtige en mystieke foto's. Elk jaar werken cursisten aan een ander thema. Verdieping in het fotograferen onstaat door bezoek aan een fotografiemuseum, het samen fotograferen op locatie, het selecteren, bespreken en inlijsten van de foto's voor een tentoonstelling.

Zowel de foto's van het fotoatelier als mijn nieuwe collectie foto's staan op deze Kunstroute-dag tentoongesteld. Natuurlijk ben ik zelf ook aanwezig om uitleg te geven!


Opening

De Kunstroute 2010 wordt op 19 september om 10:30 uur feestelijk geopend waarna de bedrijven om 11:00 uur, een uur eerder dan in de voorafgaande jaren, hun deuren voor u open zullen zetten! Wij begroeten u graag op deze, hopelijk mooie, maar zeker unieke dag!
Via de diverse media (kranten, radio, tv en websites) zal de Voorbereidingscommissie in de aanloop naar de Kunstroute 2010 verdere publicaties verzorgen om u zo breed mogelijk te bereiken met informatie over de 7de editie van de Soester Kunstroute.


Kunstroute 'Kunst en Bedrijven' Soest:
nog steeds ongeëvenaard in zijn soort in Nederland (en daarbuiten).Kunstroute Soest 2010


Meer info: www.kunstroutesoest.nl